Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Παράσιτα (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο μεγαλύτερος γιος μιας οικογένειας ανέργων γνωρίζεται με τους ευκατάστατους Παρκ και εισβάλλει στη ζωή τους με έναν απρόοπτο για όλους τρόπο.
Πρωταγωνιστούν:  Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo
Βαθμολογία: 8.5/10

   Τα "Παράσιτα" είναι μία κοινωνική δραματική ταινία που διαδραματίζεται στην Κορέα. Ο άνεργος γιος μιας φτωχής οικογένειας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής αγγλικών στο σπίτι των οικονομικά δυνατών Παρκ. Δεν αρκείται όμως σε αυτό. Προσπαθεί με κάποιο τρόπο να "βολέψει" και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.
   Το σενάριο είναι πρωτότυπο, ενδιαφέρον και γεμάτο συμβολισμούς για την κοινωνία γενικότερα και τη λειτουργία της οικογένειας ειδικότερα. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς και κρατάει τον θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Παρά την μεγάλη διάρκεια της και την ασυνήθιστη για τους περισσότερους Κορεατική γλώσσα, δεν "κουράζει" όταν την παρακολουθείς. Βέβαια, κάποιες σκηνές θα μπορούσαν να κρατάνε λιγότερο, αλλά αυτό επηρεάζει ελάχιστα το τελικό αποτέλεσμα που είναι εντυπωσιακό.
   Τα μέλη της φτωχής οικογένειας, παρά τα μέσα που χρησιμοποιούν για να πετύχουν το σκοπό τους δε γίνονται αντιπαθή στους θεατές. Αντίθετα, πολύ πιθανόν είναι να προκληθεί το συναίσθημα της συμπόνιας προς αυτούς. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα μέλη της οικογένειας Παρκ, τα οποία, παρά τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα τους και του τρόπου που συμπεριφέρονται, περισσότερο σε κάνουν να τους λυπάσαι.
   Γενικά, τα "Παράσιτα" είναι μία ταινία που πρέπει να δείτε. Θα σας προκαλέσει ποικιλία συναισθημάτων, θα σας σοκάρει και θα σας βάλει σε σκέψεις.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...