Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Shadow and Bone (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Soldier. Summoner. Saint. Orphaned and expendable, Alina Starkov is a soldier who knows she may not survive her first trek across the Shadow Fold - a swath of unnatural darkness crawling with monsters. But when her regiment is attacked, Alina unleashes dormant magic not even she knew she possessed.
Now Alina will enter a lavish world of royalty and intrigue as she trains with the Grisha, her country's magical military elite - and falls under the spell of their notorious leader, the Darkling. He believes Alina can summon a force capable of destroying the Shadow Fold and reuniting their war-ravaged country, but only if she can master her untamed gift.
As the threat to the kingdom mounts and Alina unlocks the secrets of her past, she will make a dangerous discovery that could threaten all she loves and the very future of a nation.
Welcome to Ravka . . . a world of science and superstition where nothing is what it seems.
Συγγραφέας: Leigh Bardugo
Βαθμολογία: 4/5 

   Το βιβλίο με τίτλο "Shadow and Bone" της Leigh Bardugo ανήκει στο είδος της φαντασίας και αποτελεί το πρώτο της τριλογίας "Grishaverse". Κεντρική ηρωίδα είναι η Alina, η οποία δεν έχει ιδέα για τη δύναμη που διαθέτει και το πόσο σημαντική είναι για την εξάλειψη του "Shadow Fold".
   Η συγγραφέας χτίζει σταδιακά έναν δικό της φανταστικό κόσμο που αρχικά μπορεί να μπερδεύει τον αναγνώστη. Αλλά, καθώς προχωρά η ανάγνωση, και με τη βοήθεια του χάρτη και ενός μικρού ευρετηρίου στην αρχή,  γίνεται πιο εύκολο να κατανοήσεις το πώς λειτουργεί και από τι αποτελείται αυτός ο κόσμος. Το ξεκίνημα του βιβλίου και το τέλος του είναι αρκετά δυναμικά. Ωστόσο, στη μέση πέφτουν οι ρυθμοί, χωρίς όμως να χάνεται το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς γίνονται αποκαλύψεις που κρατούν αυξημένη την αγωνία. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς και δεν έχει κενά, αν και θα μπορούσαν να γίνονται περισσότερα. Βέβαια, πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, οπότε ίσως η ιστορία να είναι πιο γεμάτη στα επόμενα.
   Η Alina ως κεντρική ηρωίδα δεν γίνεται αντιπαθής στον αναγνώστη, αλλά ούτε και το αντίθετο. Είναι κάπως αδιάφορη και δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο πιο καλοστημένος χαρακτήρας του βιβλίου και αυτός που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο "The Darkling". Ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του και το μυστήριο που τον χαρακτηρίζει. 
   Γενικά, το "Shadow and Bone" αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα μιας τριλογίας, αφού σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις και τα υπόλοιπα βιβλία.  Αν σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας, το συγκεκριμένο ανάγνωσμα θα σας ικανοποιήσει και θα βρείτε ευχάριστη την ανάγνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως....