Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Last Christmas (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι pop star, αλλά την έχει παραμελήσει. Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου... και όπως λέει και ο Τζορτζ Μάικλα, πρέπει να έχεις πίστη. Η δύναμη της ιστορίας κρύβεται στην ιστορία μιας νεαρής και ταλαντούχας γυναίκας, που κάπως έχει χάσει το δρόμο της, εξαιτίας μιας περιπέτειας με την υγεία της και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, καθώς η μητέρα της δυσκολεύεται ως μετανάστρια σε ένα Λονδίνο στα πρόθυρα του Brexit. Η ηρωίδα βρίσκει στο δρόμο της έναν καλοπροαίρετο και τρυφερό άντρα, που ενώ τη γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, την ίδια στιγμή φαίνεται απόμακρος και μυστηριώδης.
Πρωταγωνιστούν: Emilia Clarke, Henry Golding
Βαθμολογία: 7,5/10 

   Η ταινία "Last Christmas" είναι μία ρομαντική κομεντί με βασική ηρωίδα την Κέιτ. Η Κέιτ, μετά την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της και να ζήσει μία "φυσιολογική" ζωή. Δουλεύει σε ένα κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη και ταυτόχρονα πηγαίνει σε διάφορες οντισιόν, για να αξιοποιήσει με κάποιον τρόπο το ταλέντο της στο τραγούδι. Παρά τις συνεχείς ατυχίες της, η καθημερινότητά της αλλάζει ευχάριστα, όταν γνωρίζει τον Τομ. 
   Στο μεγαλύτερο μέρος η ταινία είναι ανάλαφρη, ευχάριστη και συχνά προκαλεί γέλιο στο θεατή. Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και το τέλος της ιστορίας έχει μία ανατροπή. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί, όποιος την παρακολουθεί δέχεται διάφορα μηνύματα για σοβαρά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Πραγματεύεται θέματα όπως η ελπίδα, η πίστη και η οικογένεια. Στα θετικά της είναι ότι συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία με όμορφο τρόπο και βάζει τον θεατή στο κλίμα των γιορτών, παρόλο που δεν εστιάζει στην ημέρα των Χριστουγέννων. Κυρίως το στολισμένο Λονδίνο είναι που κάνει την ταινία να θεωρείται "χριστουγεννιάτικη".
   Η Κέιτ, που την υποδύεται η Emilia Clarke, είναι μία ηρωίδα που εύκολα μπορείς να ταυτιστείς μαζί της. Είναι αστεία και συμπαθητική για όσους παρακολουθούν την ταινία, αλλά για τους φίλους και συγγενείς της είναι εγωίστρια και απότομη. Ο Τομ από την άλλη πλευρά είναι ευγενικός και καλοσυνάτος, και επίσης γίνεται αμέσως αγαπητός. Οι δυο τους έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και αποτελούν ένα καλοδεμένο  κινηματογραφικό δίδυμο.
   Γενικά, αξίζει να παρακολουθήσετε την ταινία "Last Christmas". Θα περάσετε ευχάριστα την ώρα και το τέλος πιθανόν να σας βάλει σε σκέψεις. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...