Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Βραδινά Ραντεβού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Κάλι
«Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε πέντε χρόνια;»
Δεν φανταζόμουν πως μία ερώτηση θα με έκανε να αμφισβητήσω τα πάντα.
Και ύστερα είδα εκείνον. Έναν άγνωστο σε ένα καφέ, που δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάω.
Όμως, θέλω πραγματικά να μπλέξω σε μία ιστορία που γράφει παντού πάνω της πως θα τελειώσει άσχημα;
Ένα ταξίδι που θέλω να κάνω στο Βανκούβερ θα αλλάξει τα πάντα, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αποκλείομαι στη Μινεσότα.
Κέιν
Οι άνθρωποι που έχω κοντά μου είναι ελάχιστοι, και μου αρέσει έτσι.
Προτεραιότητά μου είναι μόνο η δουλειά μου κι ας λένε πως πρέπει να βγαίνω πιο συχνά.
Και ύστερα είδα εκείνη. Έρχεται στο καφέ και φορά τα συναισθήματα στο πρόσωπό της. Από εκεί που προέρχομαι εγώ, κάτι τέτοιο μπορεί να σε βάλει σε πολλούς μπελάδες.
Περνάμε ώρες ολόκληρες να μιλάμε στο τηλέφωνο και να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, όμως κανείς μας δεν κάνει το επόμενο βήμα.
Ένα ταξίδι που θέλει να κάνει στο Βανκούβερ θα αλλάξει τα πάντα, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αποκλείεται στη Μινεσότα.
Μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα, το polar vortex (πολική δίνη) που έπληξε τις βορειοδυτικές πολιτείες, τζαζ και δύο άγνωστοι που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Σικάγο.
Συγγραφέας: Τατιάνα Τζινιώλη
Βαθμολογία: 4/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.
*Ευχαριστώ τη συγγραφέα και τις Εκδόσεις Πηγή για το αντίτυπο.* 

   Το βιβλίο με τίτλο "Βραδινά Ραντεβού" της Τατιάνας Τζινιώλη είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα, με κεντρικούς ήρωες την Κάλι και τον Κέιν. Η Κάλι είναι φωτογράφος και κατά την επίσκεψή της σε ένα καφέ κοντά στο φωτογραφείο της θα γνωρίσει τον μυστηριώδη Κέιν. Τίποτα στην πρώτη τους συνάντηση δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν. 
   Με φόντο την πόλη του Σικάγο η συγγραφέας δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για την εξέλιξη μίας ρομαντικής ιστορίας. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς και η σχέση ανάμεσα στην Κάλι και τον Κέιν χτίζεται σταδιακά. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση με εναλλαγή στον αφηγητή ανάμεσα στους δύο ήρωες, δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας και αμεσότητας στον αναγνώστη. Παρότι πρόκειται για μία αυτοτελή ιστορία, μετά από την ανάγνωση μερικών σελίδων, σου δίνεται η εντύπωση ότι γνωρίζεις για καιρό την Κάλι και τον Κέιν.
   Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ιδιαίτερα καλοστημένοι και ρεαλιστικοί. Παρουσιάζονται τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα τους, όπως επίσης και οι αδυναμίες τους. Η περιγραφή τους γίνεται σε βάθος, καθώς ο αναγνώστης έρχεται σε άμεση επαφή με τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αγωνίες τους.  Αυτό κάνει εύκολη και την ταύτιση μαζί τους, καθώς και την κατανόηση της συμπεριφορά τους. Επίσης, παρά τις αντιθέσεις ανάμεσα στις προσωπικότητές τους, ο Κέιν και η Κάλι έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους.
   Γενικά, το "Βραδινά Ραντεβού" είναι ένα  βιβλίο κατάλληλο για να το διαβάσετε αυτή την εποχή, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σίγουρα θα το απολαύσετε οι λάτρεις του είδους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως....