Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Then Came You (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ένας υποχόνδριος νεαρός, ο Calvin, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του, όταν γνωρίζει μία Βρετανή έφηβη που πάσχει από μία ανίατη ασθένεια, την Skye. Ο Calvin βοηθά τη Skye να πραγματοποιήσει τις τελευταίες της επιθυμίες πριν πεθάνει.
Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Maisie Williams, Nina Dobrev
Βαθμολογία: 7.5/10

    Η δραματική ταινία "Then Came You" αφηγείται την ιστορία του Calvin και της Skye, και το πώς άλλαξε η ζωή τους μετά τη γνωριμία τους. Ο Calvin είναι υποχόνδριος και νομίζει ότι έχει καρκίνο. Αυτό τον κάνει να συμμετάσχει σε μια ομάδα συμβουλευτικής. Εκεί γνωρίζει την Skye, η οποία πάσχει από καρκίνο και θέλει πριν πεθάνει να πραγματοποιήσει μία λίστα από επιθυμίες. Με τον δικό της μοναδικό τρόπο "αναγκάζει" τον Calvin να την ακολουθήσει σε αυτό το ταξίδι πραγματοποίησης επιθυμιών.
   Η ταινία συνδυάζει με υπέροχο τρόπο την κωμωδία και το δράμα. Δεν δίνει έμφαση στην ασθένεια της νεαρής έφηβης, αλλά στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Παρά το "βαρύ" θέμα υπάρχουν αρκετές στιγμές που είναι αστείες. Η πλοκή δεν είναι περίπλοκη και η ιστορία δεν είναι πρωτότυπη, αλλά ο θεατής παρακολουθεί χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον του.
   Η Maisie Williams είναι απολαυστική ως Skye. Υποδύεται με πολύ καλό τρόπο την εκκεντρική ηρωίδα. Το ίδιο ίδιο ισχύει και για τον συμπρωταγωνιστή της, Asa Butterfield. Η φιλική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι πολύ δυνατή, παρότι φαίνεται να ισχύει το αντίθετο. Αυτό που κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ταινία και την ξεχωρίζει από άλλες τους είδους είναι το συγκεκριμένο πρωταγωνιστικό δίδυμο.
   Γενικά, το "Then Came You" είναι μια γλυκόπικρη δραματική ταινία που θα αρέσει κυρίως σε αυτούς, οι οποίοι προτιμούν το συγκεκριμένο είδος. Θα σας κάνει να γελάσετε και να αλλάξετε το πώς βλέπετε τη ζωή σας.

2 σχόλια:

  1. Ωραια κριτικη! Αν σου αρεσουν τετοιου ειδους ιστοριες παντως, θα προτεινα το βιβλίο Bright Side by Kim Holden ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ! η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ, θα το ψάξω το βιβλίο.

      Διαγραφή

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...