Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Looking for Alaska (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο Μάιλς Χάλτερ γοητεύεται από τα τελευταία λόγια φημισμένων ανθρώπων... κι έχει κουραστεί από την ασφαλή ζωή στο σπίτι του. Φεύγει οικότροφος για το Κάλβερ Κρικ προκειμένου να αναζητήσει αυτό που ο ετοιμοθάνατος ποιητής Φρανσουά Ραμπελέ ονόμασε το Μεγάλο Ίσως. Πολλά περιμένουν τον Μάιλς εκεί, ανάμεσα στα οποία και η Αλάσκα Γιανγκ. Ευφυής, αστεία, μπερδεμένη και θανατηφόρα σέξι, η Αλάσκα θα παρασύρει τον Μάιλς στο λαβύρινθο της και θα τον εκσφενδονίσει προς το Μεγάλο Ίσως.
Πρωταγωνιστούν: Charlie Plummer, Kristine Froseth, Timothy Simons
Βαθμολογία: 8.5/10

   Η σειρά 8 επεισοδίων με τίτλο "Looking for Alaska" είναι ένα εφηβικό δράμα και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του John Green. Ο κεντρικός ήρωας Μάιλς αποφασίζει να φοιτήσει στο οικοτροφείο Κάλβερ Κρικ και να αναζητήσει το "Μεγάλο Ίσως". Εκεί, μεταξύ άλλων, γνωρίζει την Αλάσκα, η οποία θα επηρεάσει τη ζωή του με τρόπους που δεν θα μπορούσε να φανταστεί.
   Η εξέλιξη της υπόθεσης γίνεται ουσιαστικά σε δύο χρονικές στιγμές, καθώς ο θεατής παρακολουθεί το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ από ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο δεν θα αναφέρω για τους προφανείς λόγους. Το κλίμα που επικρατεί είναι ταυτόχρονα ανάλαφρο και βαρύ. Γίνεται λόγος για τους προβληματισμούς που απασχολούν τους εφήβους και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε αυτή την ηλικία. Όλα τα επεισόδια έχουν ενδιαφέρον και επηρεάζουν συναισθηματικά τον θεατή, ιδιαίτερα προς το τέλος. 
   Οι κεντρικοί ήρωες Μάιλς και Αλάσκα είναι ένα απολαυστικό τηλεοπτικό δίδυμο. Οι διάλογοι μεταξύ τους είναι έξυπνοι και χαρακτηρίζονται σε πολλές περιπτώσεις από αμηχανία. Οι γνώσεις του Μάιλς για τα τελευταία λόγια φημισμένων ατόμων, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που τον κάνουν να ξεχωρίζει, καθώς είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Η Αλάσκα από την άλλη πλευρά είναι το ακριβώς αντίθετο και το μυστήριο σχετικά με το παρελθόν της εξιτάρει όσους παρακολουθούν τη σειρά.
   Γενικά, το "Looking for Alaska" είναι μία καλογυρισμένη σειρά που ακολουθεί σε γενικές γραμμές πιστά το ομώνυμο βιβλίο. Αξίζει να την παρακολουθήσετε, καθώς δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο εφηβικό δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...