Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Στην καινούργια ταινία της Disney “Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους”, που ακολουθεί την πετυχημένη διασκευή του 2014, η Maleficent και η βαφτιστήρα της Aurora αναλαμβάνουν να λύσουν τον περίπλοκο και μυστηριώδη οικογενειακό δεσμό που τις ενώνει, όσο ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους από τους επικείμενους γάμους της Aurora, τους απροσδόκητους εχθρούς και τις καινούργιες σκοτεινές δυνάμεις που εμφανίζονται στο Βασίλειο. Η κατακερματισμένη σχέση τους, που σέρνεται ανάμεσα στην εκδίκηση και την άδολη αγάπη δείχνει να ανθίζει, όσο η έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους και στις νεράιδες επιβιώνει. Ο επικείμενος γάμος της Aurora με τον πρίγκιπα Φίλιππο είναι αιτία για γιορτή για το Βασίλειο των Ulstead και των γειτόνων Moors, αφού ο γάμος θα φέρει κοντά τους δύο κόσμους. Όταν ένας καινούργιος επισκέπτης θα συστήσει έναν παντοδύναμο νέο εχθρό που δεν υπολόγιζαν, η Maleficent και η Aurora θα χωριστούν, συμμετέχοντας σε έναν Μεγάλο Πόλεμο, που θα δοκιμάσει την αφοσίωση τους και θα τις κάνει να αναρωτηθούν αν είναι στ’ αλήθεια οικογένεια.
Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson
Βαθμολογία: 7/10

   Η "Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους" είναι μία ταινία φαντασίας που βασίζεται στην ιστορία της ωραίας κοιμωμένης. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, η Maleficent επιστρέφει στις κινηματογραφικές οθόνες, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά καλό, τουλάχιστον για τους λάτρεις των παραμυθιών και τους "μικρούς" μας φίλους.
   Η υπόθεση έχει την πλοκή ενός παραμυθιού, δηλαδή δεν έχει κάποια περιπλοκότητα και το καλό τέλος είναι δεδομένο. Ο θεατής παρακολουθεί ευχάριστα την ταινία καθ' όλη τη διάρκειά της, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι όμορφες εικόνες από το βασίλειο των Μουρ σε μαγεύουν. Οι σκηνές δράσης σε κάποια σημεία είναι εντυπωσιακές και ανεβάζουν την "ένταση" της ταινίας.
   Η Anjelina Jolie υποδύεται την καλή "κακιά" Maleficent και είναι αυτή που ξεχωρίζει. Η επιβλητική της εμφάνιση σε συνδυασμό με κάποιες από τις ατάκες της, την κάνουν αρεστή στο κοινό, παρά τη γενικότερη ψυχρότητα που την χαρακτηρίζει. Από τους υπόλοιπους ήρωες, η μόνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η βασίλισσα και μητέρα του πρίγκιπα Φίλιππου, Ingrith. Η Aurora και ο Φίλιππος, είναι το κλασσικό παραμυθένιο ζευγάρι και δεν κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ηθοποιοί δεν είναι σωστοί στους ρόλους τους.
   Γενικά, η ταινία "Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους" είναι ιδανική για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο είδος. Σίγουρα θα ικανοποιήσει το κοινό, στο οποίο απευθύνεται.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...