Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Dumbo (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Από την Disney και τον οραματιστή σκηνοθέτη Tim Burton, η νέα, περιπετειώδης, live-action ταινία «Ντάμπο», προχωράει την πολυαγαπημένη κλασική ιστορία, στην οποία η διαφορετικότητα έχει την τιμητική της, η οικογένεια είναι ύψιστης σημασίας και τα όνειρα πετούν. Ο ιδιοκτήτης τσίρκου Max Medici επιστρατεύει τον Holt Farrier, πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του Milly και Joe για να φροντίσουν ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου που πνέει τα λοίσθια. Όταν ανακαλύπτουν όμως ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία V.A. Vandever, που θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου. Ο Ντάμπο φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτριας Colette Marchant, μέχρι που ο Holt ανακαλύπτει ότι, πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland, κρύβονται σκοτεινά μυστικά.
Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito
Βαθμολογία:  6.5/10

   Ο Tim Barton αναβιώνει τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων Dumbo, σε μια live action ταινία με κεντρικό πρωταγωνιστή τον μικρό ελέφαντα. Η συνταγή είναι γνωστή, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό, όσο θα περίμενε κανείς.
   Η υπόθεση σε γενικές γραμμές ακολουθεί την παλιά εκδοχή των κινουμένων σχεδίων, ωστόσο υπάρχουν κάποιες αλλαγές και προσθήκες προσώπων. Πιθανόν εάν ακολουθούνταν ακριβώς το αρχικό σενάριο, η ταινία να είχε περισσότερον ενδιαφέρον. Σε μερικά σημεία κάνει τον θεατή να βαριέται. Βέβαια υπάρχουν και εντυπωσιακές σκηνές. Στα θετικά της είναι ότι πραγματεύεται θέματα όπως η διαφορετικότητα και οι οικογενειακοί δεσμοί. 
   Ο Dumbo είναι ένας ήρωας που αντιπροσωπεύει την διαφορετικότητα και το πώς αυτή μπορεί να σου δημιουργήσει δυνατότητες που είναι δύσκολο να τις φανταστείς. Είναι το ίδιο γλυκός και συνεσταλμένος, όπως τον έχουμε γνωρίσει, και αποτελεί το μοναδικό στοιχείο της ταινίας που της δίνουν μία νότα νοσταλγίας. Οι νέοι ήρωες που προστέθηκαν, όπως τα δύο αδέρφια Milly και Joe, γίνονται αγαπητοί σε όποιον παρακολουθεί, κυρίως για τη δυναμικότητα, τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητά τους.
   Γενικά, το "Dumbo" είναι μία παιδική ταινία που κυρίως θα την απολαύσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται, δηλαδή τα παιδιά. Οι ενήλικες θα την βρουν ανιαρή σε αρκετά σημεία και σίγουρα δε θα τους "αγγίξει" όσο η αρχική που έβλεπαν ως παιδιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...