Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Το Αυτό: Κεφάλαιο 2 (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι, που ανήκει στην πολιτεία Μέιν. Οπότε, στην ταινία ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι.
Πρωταγωνιστούν: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Jessica Chastain
Βαθμολογία: 7.5/10 

   Τα παιδιά που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία επιστρέφουν στην πόλη του Ντέρι ως ενήλικες πλέον. Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που έδωσαν όρκο ότι αν επισκεφτεί ξανά το ΑΥΤΟ την πόλη τους, θα ενωθούν για να το αντιμετωπίσουν. 
   Ο τρόμος και η ανατριχιαστική ατμόσφαιρα κυριαρχούν καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίες, με το κλίμα να ελαφραίνει με κάποιες κωμικές ατάκες και σκηνές. Η αγωνία και η ένταση παραμένουν αμείωτες από την αρχή έως το τέλος και ο τρόπος που παρουσιάζεται ο Pennywise είναι ιδιαίτερα τρομακτικός. Η ταινία έχει μεγάλη διάρκεια και μερικές σκηνές κρατούν περισσότερο από ότι είναι απαραίτητο. Αλλά το ενδιαφέρον του θεατή δε χάνεται και παραμένει καθηλωμένος στην οθόνη.
   Όσο αφορά τους πρωταγωνιστές της ταινίας, η επιλογή των ηθοποιών που υποδύονταν τους ενήλικες ήταν εξαιρετική, καθώς οι εμφανισιακές ομοιότητες ήταν προφανείς. Σε γενικές γραμμές όλοι υποδύονταν πολύ καλά το ρόλο τους, αλλά προσωπικά ξεχώρισα τον Ριτς τόσο στην ανήλικη (Finn Wolfhard) όσο και στην ενήλικη εκδοχή (Bill Hader).
   Γενικά, αξίζει να δείτε Το Αυτό, ιδιαίτερα αν είστε φαν των ταινιών τρόμου και σας αρέσουν τα βιβλία του Stephen King. Θα την απολαύσετε και πολύ πιθανόν να τρομάξετε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...