Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Five Feet Apart (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η ιστορία μας, αφορά τους έφηβους Stella Grant και Will Newman που πάσχουν και οι δύο από κυστική ίνωση. Μία κληρονομική πάθηση που προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα και καταστρέφει τους πνεύμονες, αναγκάζοντας τους ασθενείς να ζουν με υποστήριξη οξυγόνου. Η Stella είναι blogger, ζει μόνιμα στο νοσοκομείο και ελπίζει σε μία μεταμόσχευση πνεύμονα. Είναι τυπική με τις θεραπείες, γυμνάζεται και συνεχίζει να προσπαθεί για καλύτερες μέρες. Ο Will, όχι και τόσο.. Απογοητευμένος από την τροπή της ζωής του, έχοντας συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου επαναστατεί και σταματάει τις θεραπείες. Και κάπου εδώ ξεκινάνε όλα. Οι δύο νέοι βρίσκουν στήριγμα ο ένας στον άλλον, όχι όμως κυριολεκτικά. Απαράβατος κανόνας ανάμεσα τους είναι η απόσταση. Και συγκεκριμένα five feet apart, δηλαδή σχεδόν ενάμιση μέτρο..
Πρωταγωνιστούν: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias
Βαθμολογία: 7/10 

   Το "Five Feet Apart" είναι μία εφηβική δραματική ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Rachel Lippincott. Η Stella και ο Will πάσχουν από κυστική ίνωση και νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο καθένας την ασθένειά του, θα γίνει η αφορμή να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Όμως, λόγω της πάθησής τους δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή και να κρατούν πάντα πέντε μέτρα απόσταση μεταξύ τους.
   Η υπόθεση της ταινίας είναι ιδιαίτερα συγκινητική και πιθανόν να προκαλέσει δάκρυα σε όποιον την παρακολουθεί. Παρά το στενάχωρο θέμα της, έχει αρκετές χιουμοριστικές και ευχάριστες σκηνές. Τα συναισθήματα που προκαλεί στον θεατή είναι ανάμεικτα και έχουν μεγάλη ένταση. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς και υπάρχουν ορισμένα "δυνατά" σημεία στην ταινία που δημιουργούν αγωνία. 
   Οι δύο πρωταγωνιστές, Haley Lu Richardson και Cole Sprouse, υποδύονται τους δύο έφηβους, που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη ασθένεια, με εξαιρετικό τρόπο. Περνούν ακριβώς στον θεατή το πώς είναι να ζεις με αυτό, ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι σε αυτήν την ηλικία. Έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και αποτελούν ένα πολύ ταιριαστό κινηματογραφικό ζευγάρι.
   Γενικά, το "Five Feet Apart" είναι μία ταινία που αξίζει να παρακολουθήσετε. Αν είστε φαν ταινιών, όπως "Το Λάθος Αστέρι" σίγουρα θα την λατρέψετε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...