Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

The Rain (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ένας βάναυσος ιός αφανίζει σχεδόν όλο τον πληθυσμό της Σκανδιναβίας. Έξι χρόνια μετά, δύο αδέρφια μπαίνουν σε μια ομάδα επιζώντων που αναζητούν ασφάλεια και απαντήσεις.
Πρωταγωνιστούν: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard
Βαθμολογία: 7.5/10

   Το "The Rain" είναι μία δανέζικη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix. Μετά από μία καταστροφική βροχή, όσοι επιβίωσαν πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό. Η Simone, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του γονιού, προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατέψει τον μικρό της αδερφό Rasmus. Ο πατέρας της πριν φύγει της είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει, αλλά καθώς αυτό δε συμβαίνει αποφασίζουν με τον αδερφό της να φύγουν από το καταφύγιό τους και να αναζητήσουν τροφή, καθώς και απαντήσεις για το τι συμβαίνει.
   Η σειρά είναι κατάλληλη για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Καθ 'όλη τη διάρκειά της κυριαρχούν το μυστήριο, η αγωνία και η δράση. Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα, ενώ δε λείπουν και οι ανατροπές. Από τις δύο σεζόν που έχουν κυκλοφορήσει, η πρώτη ήταν καλύτερη ως προς την υπόθεση, αν και στην δεύτερη δίνονται περισσότερες απαντήσεις που όμως ως ένα βαθμό φτάνουν σε σημείο υπερβολής. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα που επικρατεί και οι σκληρές σκηνές που προβάλλονται σε ορισμένα επεισόδια, συνδυάζονται ιδανικά για να δημιουργήσουν την αισθητική μιας δυστοπικής κοινωνίας.
   Οι χαρακτήρες, τόσο οι κεντρικοί όσο και οι δευτερεύοντες, είναι καλοστημένοι και ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Επίσης, υπάρχει εξέλιξη των χαρακτήρων, καθώς είναι αναγκασμένοι να ωριμάσουν γρήγορα και "σκληρύνουν, ώστε να επιβιώσουν. Την μεγαλύτερη εξέλιξη έχει ο χαρακτήρας του Rasmus.
   Γενικά, είναι μία καλογυρισμένη και προσεγμένη σειρά, χωρίς κενά στην πλοκή που αξίζει να την παρακολουθήσετε, αν σας αρέσουν ταινίες ή σειρές επιστημονικής φαντασίας. Έχει ότι χρειάζεται για να κρατήσει την αγωνία και το ενδιαφέρον αμείωτα από την αρχή μέχρι το τέλος.

*Η σειρά έχει ανανεωθεί και για 3η σεζόν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...