Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η κλασσική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών σε σκηνοθεσία του Jon Favreau, ταξιδεύει μέχρι την αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Simba είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Mufasa. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Scar, ο αδερφός του Mufasa -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Simba. Με την βοήθεια όμως των καινούργιων φίλων του, ο Simba θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν.
Δανείζουν τις φωνές τους: Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen
Βαθμολογία: 8/10

   "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών", η κλασσική  ταινία της Disney επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της αρχικής ταινίας κινουμένων σχεδίων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι αγαπημένοι μας ήρωες ξαναζωντανεύουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
   Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους και όσοι βλέπατε την αρχική ταινία ως παιδιά, θα δείτε και αυτήν με το ίδιο ενδιαφέρον. Από την αρχή έως το τέλος η μεταφορά του 2019 είναι σχεδόν ίδια με την αρχική, με τη διαφορά ότι κάποιες σκηνές είναι πιο εμπλουτισμένες σε εικόνα και μεγαλύτερες σε διάρκεια. Τα εφέ είναι εντυπωσιακά και μαγεύουν τα μάτια του θεατή, αλλά το πιο δυνατό στοιχείο της ταινίας είναι τα συναισθήματα που προκαλεί. Όσοι είναι πλέον ενήλικες θα νιώσουν έντονα τη νοσταλγία να τους κατακλύζει.
   Από τις ταινίες της Disney που επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα, προσωπικά θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη, καθώς ακολουθήθηκε πιστά το αρχικό σενάριο και δεν έγιναν αλλαγές, όπως στην περίπτωση του Dumbo. Βέβαια, η αξία του παλιού είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.
   Γενικά, αξίζει να παρακολουθήσετε τον Βασιλιά των Λιονταριών και να τον απολαύσετε στην μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου. Τα εντυπωσιακά εφέ θα σας συναρπάσουν και οι αναμνήσεις σας θα ξαναζωντανέψουν. Τέλος, η ταινία έχει αυτό που χρειάζεται για να μαγέψει και τους μικρούς σινεφίλ.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...