Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Η Αρχή της Ισότητας (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η προσωπική διαδρομή της νομικού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στα ’60s ενάντια στους νόμους που είτε βασίζονταν είτε εμπεριείχαν τη διάκριση φύλου.
Πρωταγωνιστούν: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux
Βαθμολογία: 7/10

   "Η Αρχή της Ισότητας" είναι ένα κοινωνικό δράμα εποχής που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Αφορά την ιστορία της νομικού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ και την προσπάθειά της να φέρει μία σημαντική αλλαγή σε κάποιους από τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή στις Η.Π.Α.
   Η ταινία ξεκινάει από την εποχή που η Ρουθ ήταν φοιτήτρια και ολοκληρώνεται περίπου δύο δεκαετίες μετά. Το σενάριο έχει ενδιαφέρον, καθώς πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που προσπάθησε με κάθε τρόπο να αλλάξει κάτι που δύσκολα επιδέχεται αλλαγές και τροποποιήσεις. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικό ρυθμό, αν και σε κάποιο σημείο φαίνεται να "κολλάει", με αποτέλεσμα να μειώνεται το ενδιαφέρον του θεατή κατά την παρακολούθηση. Βέβαια το τέλος είναι "δυνατό" και θα σας αποζημιώσει, ενώ το γεγονός ότι είναι καλογυρισμένη αποτρέπει όποιον την παρακολουθεί να "βαρεθεί". 
   Όσο αφορά την κεντρική ηρωίδα, Ρουθ, η δυναμική της προσωπικότητα και το θάρρος της κάνει τον θεατή να την συμπαθήσει από την αρχή της ταινίας μέχρι το τέλος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μία γυναίκα πρότυπο που είναι "μπροστά" από την εποχή της, και όχι μόνο. Η Felicity Jones, που την υποδύεται είναι εξαιρετική και έχει πολύ καλή "χημεία" με τον συμπρωταγωνιστή της Justin Theroux, ο οποίος υποδύεται τον επίσης νομικό, σύζυγο της Ρουθ. 
   Γενικά, "Η Αρχή της Ισότητας" είναι μία ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσετε, ώστε να μάθετε για τη ζωή αυτής της γυναίκας που παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε πολλά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...