Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Κινούμενη Άμμος (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μετά την αναστάτωση που προκαλεί ένα τραγικό γεγονός σε ιδιωτικό σχολείο ενός από τα πιο εύπορα προάστια της Στοκχόλμης, μια μαθήτρια λυκείου, η Μάγια Νόρμπεργκ, βρίσκεται κατηγορούμενη σε μια δίκη για φόνο. Με την αποκάλυψη των γεγονότων εκείνης της τραγικής ημέρας, βγαίνουν στο φως και προσωπικές λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Σεμπάστιαν Φάγκερμαν και τη δυσλειτουργική του οικογένεια. Η σειρά Κινούμενη Άμμος (Quicksand) βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Μάλιν Πέρσον Τζιολίτο, που έχει εκδοθεί σε 26 χώρες και ψηφίστηκε ως Αστυνομικό Μυθιστόρημα Νορδικών Χωρών της χρονιάς 2016.
Πρωταγωνιστούν: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, David Dencik
Βαθμολογία: 8/10
  
   Η "Κινούμενη Άμμος" (Quicksand) είναι μία σουηδική δραματική σειρά του Netflix. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μάλιν Πέρσον Τζιολίτο και αφορά την ιστορία της Μάγια, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε φόνο και ανθρωποκτονία. Η σειρά μας δείχνει τις μέρες που βρίσκεται στη φυλακή και την ημέρα της δίκης, ενώ με συχνές αναδρομές στο παρελθόν μαθαίνουμε τι ήταν αυτό που είχε ως αποτέλεσμα τις συγκεκριμένες κατηγορίες.
   Οι κεντρικοί ήρωες, Μάγια και Σεμπάστιαν, είναι δύο έφηβοι που η σχέση τους ξεκινά το καλοκαίρι πριν την τελευταία τάξη του Λυκείου. Ο Σεμπάστιαν είναι ένας νεαρός με προβλήματα συμπεριφοράς, ενώ η Μάγια είναι φαινομενικά η "υποδειγματική" έφηβη που παρασύρεται από αυτόν. Κατά την παρακολούθηση της σειράς δεν μπορούμε να πούμε ότι οι δύο αυτοί ήρωες γίνονται συμπαθείς στον θεατή, αλλά ούτε περνούν αδιάφοροι. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι καλές και σου δείχνουν ακριβώς πώς είναι να βρίσκεσαι στη δική τους θέση. Πιθανόν, λίγοι να ταυτιστούν μαζί τους, ως προς τον τρόπο που επικοινωνούν και συσχετίζονται οι πρωταγωνιστές με τους γονείς τους.
   Η ιστορία κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, καθώς δίνονται λίγες πληροφορίες σε κάθε επεισόδιο σχετικά με το συμβάν των πυροβολισμών και διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας. Η πρώτη σκηνή είναι συνταρακτική και σε βάζει ακριβώς στο "κλίμα" για το τι πρόκειται να παρακολουθήσεις. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικό ρυθμό, αν και η σειρά αποτελείται από μόλις 6 επεισόδια. Ξεκινάει και ολοκληρώνεται στο παρόν, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων αποτελείται από αναδρομές στο παρελθόν που επικεντρώνονται στη σχέση ανάμεσα στη Μάγια και τον Σεμπάστιαν.
   Γενικά, είναι μία καλογυρισμένη σειρά που σε κρατάει σε αγωνία και βλέπετε γρήγορα, καθώς θες να βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...