Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

True Detective Σεζόν 3 (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Ένα μακάβριο έγκλημα, με θύματα δύο παιδιά, λαμβάνει χώρα στην καρδιά του Ozarks στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οι δύο ντετέκτιβ προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο του εγκλήματος με στοιχεία που προκύπτουν ανά διαστήματα δεκαετίας.
Πρωταγωνιστούν: Mahershala Ali, Stephen Dorff
Βαθμολογία: 9/10
   Το "True Detective" είναι μια αστυνομική σειρά που αριθμεί τρεις σεζόν, με την κάθε σεζόν να αποτελεί μία αυτοτελή ιστορία. Είναι αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες σειρές του είδους, καθώς είναι πιο ρεαλιστική και δεν παρουσιάζει την επίλυση αστυνομικών υποθέσεων ως κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
   Όσο αφορά τη συγκεκριμένη σεζόν, η υπόθεσή της "κρατάει" τον θεατή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Οι συχνές εναλλαγές στο χρόνο, όπου διαδραματίζεται η ιστορία, αυξάνει το ενδιαφέρον και την αγωνία κατά την παρακολούθηση. Παρά το γεγονός ότι η πλοκή δεν εξελίσσεται ομαλά, η ιστορία δεν είναι μπερδεμένη και παρ' όλη την πολυπλοκότητά της την παρακολουθείς, χωρίς να "χάνεσαι". Επίσης, δεν υπάρχουν κενά στο σενάριο και το τέλος είναι ανατρεπτικό.
   Το δίδυμο των πρωταγωνιστών, Mahershala Ali (Βραβείο Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου 2019) και Stephen Dorff, αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που συντελεί στο να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη σειρά ως εξαιρετική. Έχουν καλή χημεία μεταξύ τους, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά είναι υποκριτικά σωστός. Οι διάλογοι μεταξύ τους είναι πραγματικά απολαυστικοί.
   Τέλος, είναι μία σειρά καλογυρισμένη, που δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο θεατής αντιλαμβάνεται αμέσως την εναλλαγή στις δεκαετίες τόσο από την εξωτερική εμφάνιση των ηρώων όσο και από τον τρόπο παρουσίασης  του περιβάλλοντος, όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα.
   Γενικά, αξίζει να τη δείτε και θα την εκτιμήσετε ιδιαιτέρως αν σας αρέσουν οι αστυνομικές σειρές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...