Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Η Juliet Ashton είναι μια πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο Μεταπολεμικό Λονδίνο, παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη δυσκολεύεται να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο. Έτοιμη να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αμερικανού στρατιώτη Mark, λαμβάνει ένα γράμμα από έναν αγρότη στο νησί Γκέρνσεϊ, τον Dawsey Adams. Ο Dawsey είναι μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου με την παράξενη ονομασία "Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society" που ιδρύθηκε κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου Πολέμου. Η Juliet ακολουθεί την παρόρμηση της και πηγαίνει στο νησί, όπου ελπίζει να γράψει για την τοπική λέσχη βιβλίου με το παράξενο όνομα. Φτάνοντας εκεί θα γοητευτεί από τα μέλη της λέσχης, την αγάπη τους για την λογοτεχνία και την φιλία που τους συνδέει. Στην πορεία όμως θα διαπιστώσει ότι η λέσχη των νέων της φίλων κρύβει ένα μυστικό.
Πρωταγωνιστούν: Jessica Brown Findlay, Tom Courtenay, Michiel Huisman
Βαθμολογία: 8/10 

   Η ταινία "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society" είναι ένα ιστορικό δράμα εποχής με κάποια στοιχεία ρομάντζου. Αφηγείται την ιστορία της Juliet, μιας συγγραφέα που αποφασίζει να ταξιδέψει στο νησί Guernsey, μετά το γράμμα που λαμβάνει από ένα μέλος της τοπικής λέσχης βιβλίου του νησιού, τον Dawsey.
   Είναι μία καλογυρισμένη ταινία που διαδραματίζεται στην όμορφη βρετανική εξοχή. Υπάρχουν αρκετά πλάνα που δίνουν την ευκαιρία στο θεατή να θαυμάσια το τοπίο. Οι πρωταγωνιστές είναι ιδιαίτεροι και μας δίνεται μια αρκετά καλή εικόνα για την προσωπικότητά τους. Όλοι οι ηθοποιοί είναι καλοί στους ρόλους τους και συμβάλλουν στο να μεταφερθείς σε εκείνη την εποχή κατά την παρακολούθηση της ταινίας.
   Η υπόθεση εξελίσσεται κατά κύριο λόγο ομαλά και κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στο είδος των ταινιών που το πιο δυνατό τους σημείο είναι το σενάριό τους. Παράλληλα με την κεντρική ιστορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία λέξη ως "γλυκιά", υπάρχει και μία δευτερεύουσα, αυτή της Ελίζαμπεθ, η οποία είναι σκληρή και συγκινητική. Η ύπαρξη δύο ιστοριών δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην ταινία.
   Γενικά, είναι μία καλογυρισμένη ταινία που σίγουρα θα αρέσει σε όσους λατρεύουν το συγκεκριμένο είδος. Είναι κατάλληλη, επίσης, για όσους αγαπούν τα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...