Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Russian Doll (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Μία κυνική νεαρή κοπέλα που ζει στη Νέα Υόρκη πεθαίνει και επανέρχεται στη ζωή ξανά και ξανά την ημέρα των γενεθλίων της. Προσπαθεί να βρει ένα τρόπο για να ξεφύγει από αυτήν την επανάληψη της ίδιας ημέρας.
Πρωταγωνιστούν: Natasha Lyonne, Charlie Barnett, Greta Lee
Βαθμολογία: 9/10 
   Η Ρώσικη κούκλα είναι μία κωμική σειρά του Netflix, με κεντρική ηρωίδα τη Nadia. Η Nadia πεθαίνει και επανέρχεται στη ζωή ξανά και ξανά την ημέρα των γενεθλίων της. Η σειρά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μυστηρίου, καθώς η πρωταγωνίστρια δε γνωρίζει για ποιο λόγο έχει εγκλωβιστεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
  Το κάθε επεισόδιο είναι απολαυστικό και καθόλου βαρετό, πάρα το γεγονός ότι γίνεται επανάληψη κάποιων περιστατικών. Είναι από τις σειρές που έχουν ενδιαφέρον και σε κάνουν να θες να βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Η διάρκεια του κάθε επεισοδίου είναι μικρή (25 λεπτά), οπότε είναι αρκετά εύκολο να την δεις ολόκληρη, ακόμη και σε μία ημέρα. Είναι καλογυρισμένη και το σενάριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτότυπο, καθώς δεν υπάρχουν πολλές σειρές ή ταινίες με τη συγκεκριμένη θεματολογία.
   Η πρωταγωνίστρια, Natasha Lyonne, είναι εξαιρετική στο ρόλο της. Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι ιδιόρρυθμος, έχει χιούμορ και γενικά ζει μία ζωή που ξεφεύγει από τις νόρμες. Γίνεται αγαπητή στο θεατή από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Πιθανόν προς τα τελευταία επεισόδια και με την ολοκλήρωση της σειράς, κάποιοι να ταυτιστούν μαζί της. Εξίσου καλός είναι και ο συμπρωταγωνιστής της Natasha Lyonne, ο Charlie Barnett. Υποδύεται τον Alan, ο οποίος παθαίνει ό,τι ακριβώς και η Nadia, μόνο που στην δική του περίπτωση επιστρέφει στην ημέρα που χώρισε με την κοπέλα του. Ο χαρακτήρας του Alan είναι και αυτός ιδιαίτερος, αλλά έμενα προσωπικά μου άρεσε περισσότερο αυτός της Nadia.
   Γενικά, η Ρώσικη Κούκλα είναι μία σειρά που αξίζει να την δείτε. Θα την απολαύσετε και ο καθένας από εσάς θα πάρει ένα διαφορετικό μάθημα ζωής με την ολοκλήρωσή της.

2 σχόλια:

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...