Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Μια Μικρή Χάρη (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Η Στέφανι είναι μια υποδειγματική, συντηρητική όσο και δοτική μητέρα, η οποία διαθέτει ένα vlog μαγειρικής και γυναικείων συμβουλών. Θα γνωρίσει και θα γίνει γρήγορα φίλη με τη σέξι και αντισυμβατική Έμιλι, εκείνη όμως θα εξαφανιστεί ξαφνικά από προσώπου γης. Αναζητώντας την, η Στέφανι θα παρασυρθεί σε έναν κόσμο ύποπτων μυστικών και φονικών παγίδων.
Πρωταγωνιστούν: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding
Βαθμολογία: 7/10
Η ταινία "Μια Μικρή Χάρη" (A Simple Favor) είναι ένα σύγχρονο δράμα με κάποια κωμικά στοιχεία. Σεναριακά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η πλοκή δεν εξελίσσεται ομαλά στο χρόνο, αλλά υπάρχουν αρκετές σκηνές με αναδρομές στο παρελθόν. Επίσης, είναι δύσκολο να φανταστείς τι έχει συμβεί και υπάρχει σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας ένα μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της Emily (Blake Lively). Οι δύο πρωταγωνίστριες υποδύονται δύο ιδιόμορφους χαρακτήρες που το πιο πιθανόν είναι ότι θα "αρέσουν" στον θεατή, αλλά είναι δύσκολο να υπάρξει ταύτιση μαζί τους. Από τις δύο, ξεχωρίζει ο χαρακτήρας της Emily που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί ένα αίνιγμα γι' αυτόν που παρακολουθεί την ταινία. 
Γενικά σαν ταινία σου αφήνει την αίσθηση ότι δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Βέβαια το τέλος δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο, αφού η λύση του μυστηρίου είναι κάτι που συναντά κανείς συχνά σε τέτοιου είδους ταινίες. Αξίζει να την δείτε αν σας αρέσουν οι δραματικές ταινίες που συνδυάζουν στοιχεία αστυνομικών ταινιών και ταινιών μυστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...