Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σε Λεπτό Πάγο (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Η Έμα έχει έναν εραστή ο οποίος διαθέτει όλα όσα ονειρευόταν. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ρουχισμού όπου εργάζεται εκείνη.
Μια δύσκολη κατάσταση, που δεν τους εμποδίζει παρ’ όλα αυτά να είναι μαζί. Ή μήπως τελικά τα πράγματα μεταξύ τους δεν είναι τόσο ρόδινα;
Το βράδυ του αρραβώνα τους εκείνος εξαφανίζεται, το ίδιο απρόσμενα όπως είχε εμφανιστεί. Λίγο αργότερα, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην κατοικία του, σε ένα ακριβό προάστιο της Στοκχόλμης.
Ο επιθεωρητής Πέτερ Λίντγκρεν ζητάει βοήθεια για τη λύση του μυστηρίου από την ψυχολόγο Χάνε Λάγκερλιντ, με την οποία είχε συνεργαστεί ξανά στην έρευνα μιας παρόμοιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης πριν από δέκα χρόνια. 
Μαζί αναζητούν την απάντηση που θα δώσει λύση στο μυστήριο.
Μήπως η δολοφονία της άτυχης γυναίκας συνδέεται με το άγριο έγκλημα πριν από μία δεκαετία; Γιατί εξαφανίστηκε ο εραστής της Έμα και γιατί πάντοτε τα θέλω της αγάπης είναι διαφορετικά από τα δικά μας;
Συγγραφέας: Camilla Grebe
Βαθμολογία: 7.5/10
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Το ψυχολογικό θρίλερ "Σε λεπτό πάγο" της Camilla Grebe αφορά την εξιχνίαση της δολοφονίας μίας αγνώστου ταυτότητας γυναίκας. Η συγγραφέας εξιστορεί τα γεγονότα χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικούς αφηγητές που είναι και κεντρικοί ήρωες του βιβλίου. Η εναλλαγή των αφηγητών δίνει μία έξτρα δόση ενδιαφέροντος στην ιστορία και κρατάει την αγωνία του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Η αφήγηση κυλάει ομαλά όσο αφορά τους δύο αφηγητές, ενώ στην περίπτωση που η αφηγήτρια είναι η Έμα, ξεκινά δύο μήνες πριν το περιστατικό του φόνου. Κατά την ανάγνωση του βιβλίου είναι δύσκολο να μαντέψεις σωστά τι έχει συμβεί, ενώ το τέλος επιφυλάσσει μία ανατροπή. Οι χαρακτήρες είναι όπως οι περισσότεροι που συναντάμε σε σκανδιναβικά μυθιστορήματα, δηλαδή δεν έχουν την καθημερινότητα και τη ζωή που θα ζήλευε κανείς.
Γενικά είναι ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ με αρκετά στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος, που αξίζει να το διαβάσει κανείς, αν του αρέσουν τα βιβλία μυστηρίου και τα αστυνομικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...