Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Φανταστικά Ζώα 2: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους - ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα - συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ ΄εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.
Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler
Βαθμολογία: 8/10

 Η ταινία "Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ" αποτελεί τη συνέχεια της σειράς ταινιών, που αφηγούνται γεγονότα, τα οποία διαδραματίζονται πριν τη γνωστή σε όλους μας ιστορία του Χάρι Πότερ. Δε βασίζεται σε κάποιο βιβλίο, αλλά έχει εκδοθεί το σενάριο, το οποίο επιμελείται η JK Rowling. Η ιστορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και κάποιες ανατροπές στην πλοκή το κάνουν ακόμη καλύτερο. Η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αρκετά πιο "σκοτεινή" από την πρώτη ταινία. Παρόλα αυτά δεν λείπουν οι σκηνές που προκαλούν γέλιο στον θεατή. Οι ερμηνείες των ηθοποιών δεν θα μπορούσαν να μην ξεχωρίζουν, καθώς στο καστ περιλαμβάνονται πολύ γνωστοί και βραβευμένοι ηθοποιοί, όπως ο Eddie Redmayne, ο Jude Law και ο Johnny Depp. Επίσης, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φαν του Χάρι Πότερ είναι την παρουσία γνώριμων χαρακτήρων, όπως του Άλμπους Ντάμπλντορ, και τις πληροφορίες που δίνονται για τη ζωή τους σε νεότερη ηλικία. Ενώ το σίγουρο είναι πώς θα βιώσουν ένα αίσθημα νοσταλγίας, καθώς υπάρχουν και κάποιες σκηνές που διαδραματίζονται στη σχολή μαγείας Xόγκουαρτς.
Γενικά, αξίζει να δεις την ταινία αν είσαι φαν του Χάρι Πότερ και σου αρέσουν οι ταινίες φαντασίας με εντυπωσιακά εφέ.
*Τα βιβλία με το σενάριο της πρώτης και της δεύτερης ταινίας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...