Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Elite (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Elite 

Η ισπανική σειρά του Netflix, Elite, είναι ένα σύγχρονο εφηβικό δράμα με στοιχεία μυστηρίου, καθώς αφορά την διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Οι ήρωες της σειράς έχουν ιδιαίτερες προσωπικότητες και ο καθένας τους διαθέτει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, με μεγάλο ενδιαφέρον, δηλαδή δεν είναι μονότονοι και επίπεδοι. Αυτό ίσως οφείλεται και στις καλές υποκριτικές ικανότητες των πρωταγωνιστών. Η πλοκή σε κρατά σε αγωνία και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθ' όλη τη διάρκεια παρακολούθησης των συνολικά 8 επεισοδίων. Η έναρξη γίνεται με εικόνες από την σκηνή της δολοφονίας της Marina (Maria Pedraza) και η αφήγηση της ιστορίας γίνεται ουσιαστικά μέσω των ανακρίσεων των υπόλοιπων πρωταγωνιστών από την αστυνομία. Οπότε, το ξεκίνημα είναι αρκετά δυναμικό και προδιαθέτει θετικά τον θεατή, όπως επίσης και το τέλος, το οποίο είναι αρκετά ανατρεπτικό και αφήνει αιχμές για συνέχιση της ιστορίας σε επόμενη σεζόν.
Κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αρνητικά για τη συγκεκριμένη σειρά είναι οι αρκετές σκηνές ερωτικού περιεχομένου, αφού πολλές από αυτές θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, καθώς και η υπερβολή ως προς την παρουσίαση του τρόπου ζωής ορισμένων πρωταγωνιστών. Μερικές συνήθειες των πρωταγωνιστών είναι απίθανο να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας ενός εφήβου και αρμόζουν πιο πολύ σε ενήλικες.
Αξίζει να δεις τη συγκεκριμένη σειρά αν σου αρέσουν τα νεανικά δράματα με δόσεις μυστηρίου. Γενικά το Elite είναι μία καλογυρισμένη σειρά, με πολύ ενδιαφέρον σενάριο που αποδίδεται από καλούς ηθοποιούς. Πολλοί την κατονόμασαν ως το νέο "La casa de papel", το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αλλά τα κοινά τους κατά τη γνώμη μου περιορίζονται στην ισπανική γλώσσα και σε κάποιος πρωταγωνιστές (Maria Pedraza, Jaime Lorente, Miguel Herrán). Επομένως, αν είστε φαν του "La casa de papel" μην περιμένετε κάτι αντίστοιχο με αυτό, τουλάχιστον ως προς το σενάριο.

*Έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.
**Τα επεισόδια έχουν διάρκεια 50 λεπτά.
***Δείτε τρέιλερ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...