Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Atypical S02 (Κριτική Τηλεοπτικής Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

 Ο δεκαοχτάχρονος Σαμ (Keir Gilchrist), όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, βρίσκεται σε μια φάση αναζήτησης της αγάπης και της ανεξαρτησίας. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει μία μορφή αυτισμού. Η σειρά μας παρουσιάζει τη ζωή του Σαμ σε αυτή τη φάση αναζήτησης, καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η οικογένειά του την συγκεκριμένη κατάσταση.

 Στη δεύτερη σεζόν της δραματικής σειράς του Netflix, Atypical, εξιστορείται η ζωή του δεκαοχτάχρονου Σαμ και της οικογένειάς του, οι οποίοι αυτή τη φορά έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα που αφορούν την ενηλικίωση. Ο Σαμ σύντομα θα αποφοιτήσει από το Λύκειο και καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του, όπως είναι η επιλογή της σχολής στην οποία θα φοιτήσει. Σε κάθε επεισόδιο καταφέρνει να μάθει και κάτι νέο που θα του φανεί χρήσιμο στην ενήλικη ζωή του, με τη βοήθεια πάντα της οικογένειάς του και του φίλου του, Ζαχίντ. 
Γενικά η σειρά περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, μπορούν να καταφέρουν πράγματα και να ζήσουν μία "φυσιολογική" ζωή. Το καλύτερο στοιχείο της είναι πως δεν αποτελεί μια καθαρά δραματική σειρά, αλλά είναι εμπλουτισμένη με αρκετές δόσεις χιούμορ. Επομένως, προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα στον θεατή παρά το γεγονός ότι πραγματεύεται κάποια θέματα της σκληρής πραγματικότητας ενός εφήβου που είναι κατά κάποιο τρόπο "διαφορετικός" από τους συνομήλικούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...