Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Assassin's Creed - Η Αναγέννηση (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

16ος αιώνας. Ένας νέος από τη Φλωρεντία προδομένος από την άρχουσα τάξη της εποχής θα εμπλακεί σε έναν ανελέητο αγώνα εκδίκησης προκειμένου να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της οικογένειάς του χτυπώντας τη διαφθορά και προκαλώντας τον τρόμο...
«ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ Ο ΕΤΖΙΟ ΟΝΤΙΤΟΡΕ ΝΤΑ ΦΙΡΕΝΤΣΕ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΑΣΙΝΟΣ…»
Προδομένος από τις προεξάρχουσες οικογένειες της Ιταλίας, ένας νεαρός άντρας ξεκινά μια επική αποστολή εκδίκησης. Θέλοντας να ξεριζώσει τη διαφθορά και να αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειάς του, θα χρειαστεί να μάθει την τέχνη του φόνου. Στην πορεία του, ο Έτζιο θα αναζητήσει τη σοφία σπουδαίων ανθρώπων όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο Νικολό Μακιαβέλι, γνωρίζοντας πως η επιβίωσή του εξαρτάται από τις δεξιότητες με τις οποίες καλείται να ζήσει. Για τους συμμάχους του, θα γίνει δύναμη αλλαγής, παλεύοντας για ελευθερία και δικαιοσύνη. Για τους εχθρούς του, θα γίνει απειλή ταγμένος στον αφανισμό των τυράννων που καταδυναστεύουν τους λαούς της Ιταλίας. Έτσι ξεκινά μια επική ιστορία δύναμης, εκδίκησης και συνωμοσίας.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ
  Η Αναγέννηση αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Assassin's Creed και είναι εμπνευσμένο από το γνωστό βιντεοπαιχνίδι. Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και "κρατάει τον αναγνώστη". Οι περιγραφές γίνονται με ωραίο τρόπο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σκηνές μάχης και γενικότερα δράσης. Σε πολλά σημεία του βιβλίου, δίνεται η εντύπωση στον αναγνώστη ότι παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι. Το γεγονός ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία τον 16ο αιώνα, δίνει μία όμορφη νότα στην αναγνωστική εμπειρία. Όσο αφορά τους χαρακτήρες, ενώ είναι ιδιαίτεροι, δεν φαίνεται να εξελίσσονται, παρότι οι χρονολογίες αλλάζουν σχετικά γρήγορα. Επίσης, ο τρόπος γραφής του βιβλίου είναι κάπως "στεγνός" από συναισθήματα, καθώς ακόμη και όταν περιγράφονται δυσάρεστα γεγονότα δεν προκαλείται κάποιο συναίσθημα στον αναγνώστη. Σε γενικές γραμμές, δε δίνεται έμφαση στο συναίσθημα των χαρακτήρων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αλλά για πολλούς είναι σημαντικό να του προκαλούνται κάποια συναισθήματα κατά την ανάγνωση ενός βιβλίου.
   Αξίζει να διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο βιβλίο, αν του αρέσουν οι ιστορίες περιπέτειας που εμπεριέχουν και κάποια στοιχεία φαντασίας.
*Το βιβλίο, καθώς και τα υπόλοιπα της σειράς, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ζώνη 5 (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: «Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το...