Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

The End of the Fucking World (Κριτική Τηλεοπτικής Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Ο James είναι ένας 17χρονος που πιστεύει ότι είναι ψυχοπαθής. Η συνομήλική του, Alyssa, είναι η κυκλοθυμική καινούρια μαθήτρια του σχολείου, η οποία πείθει τον James να ξεκινήσουν ένα ταξίδι με σκοπό την αναζήτηση του πραγματικού της πατέρα. 
"The End of the Fucking World", μία σειρά του Netflix που διαφέρει αρκετά από τις κλασικές εφηβικές σειρές. Παρά το γεγονός ότι ένα από τα αντικείμενα που πραγματεύεται είναι ο νεανικός έρωτας, δεν είναι γλυκανάλατη και γεμάτη κλισέ. Η ιστορία κυλάει ομαλά, χωρίς να "κολλάει" και να είναι μονότονη. Είναι λίγο παράξενη και έχει δόσεις υπερβολής, αλλά αυτά είναι και τα στοιχεία που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Οι δύο νεαροί ηθοποιοί (Alex Lawther ως James και Jessica Barden ως Alyssa) υποδύονται με εξαιρετικό τρόπο τους "προβληματικούς" εφήβους. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται όσο περνούν τα επεισόδια, παρά τη μικρή διάρκεια των επεισοδίων αλλά και της ίδιας της σειράς (μόλις 8 επεισόδια). 
Γενικά, η σειρά προβάλει πολλές αλήθειες της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν δύο παραμελημένοι έφηβοι. Προφανώς η θέαση της δεν προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, αλλά αυτό είναι και το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του είδους της. Ατάκες που "βγαίνουν" από το στόμα των δύο αυτών εφήβων αναδεικνύουν με έναν ψυχρό τρόπο το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή, ακόμη και σε αυτήν την τόσο μικρή ηλικία.
**Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια, διάρκειας 20 λεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...