Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Γενέθλια Θανάτου (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Η Τρι, μια σνομπ φοιτήτρια που ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέρασή της, δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της από έναν μασκοφόρο. Ξυπνάει όμως ξανά και ζει διαρκώς την ίδια ημέρα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει τον δολοφόνο της.
"Γενέθλια Θανάτου", μία ταινία τρόμου που μπορεί να μην αποτελεί ένα κινηματογραφικό αριστούργημα, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι καλή για το είδος της. Έχει αγωνία και κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος, παρά την επανάληψη της ίδιας μέρας. Το πρωτότυπο στη συγκεκριμένη ταινία είναι το στοιχείο της επανάληψης, το οποίο δεν συναντάμε αρκετά συχνά. Όσο αφορά τους πρωταγωνιστές δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, καθώς υποδύονται χαρακτήρες που σχεδόν πάντα υπάρχουν σε τέτοιου είδους ταινίες, όπως είναι η "κλασσική" ξανθιά και όμορφη πρωταγωνίστρια. 
Επίσης, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά σε ταινίες που ο χρόνος δεν κυλά ομαλά, υπάρχουν κάποια κενά και λάθη, τα οποία όμως αποτελούν λεπτομέριες και δεν τα παρατηρεί εύκολα ο θεατής. Σε γενικές γραμμές η ταινία προσφέρει αυτό, το οποίο ζητάει κάποιος που επιλέγει να την δει, δηλαδή είναι μία καλή επιλογή για όσους "αγαπούν" τις ταινίες τρόμου. Κάτι τελευταίο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι τα "Γενέθλια Θανάτου" είναι μία ταινία που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...