Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Στο «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» της Lucasfilm, η ιστορία των Skywalker συνεχίζεται καθώς οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες, σε μια επική περιπέτεια που ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν. 
Η ταινία "Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi" αποτελεί το 8ο επεισόδιο της σειράς ταινιών. Στα θετικά της ταινίας είναι  η ύπαρξη αρκετών εντυπωσιακών και συναρπαστικών σκηνών δράσης, όπως έχουμε συνηθίσει άλλωστε και από προηγούμενες ταινίες Star Wars. Επίσης, υπάρχουν αρκετά σημεία κατά τη διάρκεια της ταινίας που ο θεατής βιώνει έντονα συναισθήματα, καθώς υπάρχουν συγκινητικές στιγμές στην ιστορία, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές στις προηγούμενες ταινίες της σειράς. Οι ήρωες έχουν ολοκληρωμένο χαρακτήρα και είναι αγαπητοί στο κοινό, ακόμη και αν έχουν τον ρόλο του "κακού", όπως ο Kylo Ren. Οι ηθοποιοί που ξεχωρίζουν είναι η Carrie Fisher (Leia Organa), ο Mark Hamill (Luke Skywalker), η Daisy Ridley (Rey), ο John Boyega (Finn) και ο Adam Driver (Kylo Ren). Αναφορά αξίζει να γίνει και στα μη ανθρώπινα όντα που έχουν και αυτά τον δικό τους χαρακτήρα, όπως είναι το ανδροειδές BB8. Το μόνο αρνητικό που ίσως χαρακτηρίζει την ταινία είναι ότι στην αρχή ήταν λίγο "μέτρια" και "ανιαρή", κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για τις συγκεκριμένες ταινίες. Γενικά αποτελεί μία συναρπαστική ταινία, που προκαλεί εναλλαγές συναισθημάτων στους θεατές καθ' όλη τη διάρκειά της. Αξίζει να την απολαύσει κανείς στην κινηματογραφική οθόνη, είτε  είναι φαν των ταινιών Star Wars είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...