Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Mindhunter

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Η σειρά Mindhunter του Netflix διαδραματίζεται το 1977. Τότε άρχισαν να εμφανίζονται η εγκληματολογική ψυχολογία και η μέθοδος profiling και να χρησιμοποιούνται για την κατανόηση της εγκληματικής συμπεριφοράς. Οι πράκτορες του FBI Holden Forb και Bill Tench ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη των Η.Π.Α και παίρνουν συνεντεύξεις από φυλακισμένους κατά συρροή δολοφόνους, με σκοπό να κατανοήσουν τον τρόπο που σκέφτονται. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην επίλυση άλλων υποθέσεων. 
Πρόκειται για ένα αστυνομικό δράμα που μας μεταφέρει στη δεκαετία του '70. Η σειρά είναι καλογυρισμένη και προσεγμένη, οπότε σε βάζει αμέσως στο κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής. Οι Jonathan Groff (Holden Forb) και Holt McCallany (Bill Tench) που υποδύονται τους πράκτορες του FBI είναι πολύ καλοί στους ρόλους τους. Οι χαρακτήρες δεν μένουν στάσιμοι, αλλά εξελίσσονται και αλλάζουν όσο προχωρούν τα επεισόδια. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο της σειράς είναι η μουσική της επένδυση που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια της ροκ μουσικής. Η ιστορία έχει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τις αστυνομικές σειρές που επικεντρώνονται σε υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων, όπως είναι το Criminal MInds. Δεν παρουσιάζονται μόνο οι συνεντεύξεις, αλλά και διάφορες υποθέσεις που προκύπτουν και επιλύονται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών των δύο πρακτόρων. Το μόνο που ίσως λείπει είναι οι σκηνές δράσης, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρεί ως αρνητικό, καθώς ο στόχος της σειράς είναι το "ταξίδι" στο μυαλό ενός δολοφόνου μέσα από μία απλή συνέντευξη και όχι οι εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης. Ολοκληρώνοντας, η σειρά είναι απολαυστική καθ' όλη τη διάρκειά της, με τον θεατή να αναμένει να συμβεί κάτι που θα τον εξιτάρει, ώστε να συνεχίσει να την βλέπει και στη δεύτερη σεζόν. Αυτό συμβαίνει στην τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου. Αξίζει να την δείτε γιατί είναι ξεχωριστή και δεν αποτελεί μία ακόμη συνηθισμένη αστυνομική σειρά.
 * Η σειρά ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν.
** Οι χαρακτήρες των πρακτόρων και των δολοφόνων βασίζονται σε αληθινά πρόσωπα.
*** Οι διάλογοι στα πλαίσια της φυλακής βασίζονται σε αληθινές συνεντεύξεις.
 


 

3 σχόλια:

  1. Τέλεια η κριτική! Θα την ξεκινήσω οπωσδήποτε την συγκεκριμένη σειρά! Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!!!
    To X-mas design του site είναι υπέροχο!!!!! Καλές γιορτές!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια κριτική! Κι εγώ το είδα πριν λίγες μέρες και ενθουσιάστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...