Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Strike

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

STRIKE

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Cormoran Strike (Tom Burke) διαλευκάνει βίαιους φόνους με τη βοήθεια της συνεργάτιδάς του Robin Ellacott (Holliday Grainger).
Η τηλεοπτική σειρά του BBC, με τίτλο Strike, βασίζεται στα βιβλία που γράφτηκαν από την J.K Rowling και εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Πρόκειται για μία αστυνομική σειρά που καλύπτει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, "Το κάλεσμα του κούκου" και "Ο μεταξοσκώληκας". 
Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Strike καλείται να εξιχνιάσει δύο φόνους, οι οποίοι αρχικά έμοιαζαν με αυτοκτονία. Ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή είναι αρκετά ιδιόρρυθμος, κάτι που έχουμε συνηθίσει και από άλλους Βρετανούς τηλεοπτικούς ντετέκτιβ (όπως ο Sherlock). Ενώ φαίνεται αρχικά ως ένας ακόμη βετεράνος πολέμου με ψυχικά τραύματα και προβλήματα με το αλκοόλ, στην πραγματικότητα είναι ένας αρκετά έξυπνος ερευνητής που δεν τα παρατάει εύκολα. Με τη βοήθεια της αρκετά συμπαθητικής στον τηλεθεατή συνεργάτιδάς του προσπαθεί να επιλύσει το μυστήριο δύο φαινομενικά άλυτων εγκλημάτων. 
Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος της εκάστοτε υπόθεσης, όπου και αποκαλύπτεται ο πραγματικός ένοχος. Είναι δύσκολο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να μαντέψει κανείς τον δράστη και η τελική αποκάλυψη είναι ανατρεπτική. Στα θετικά της σειράς μπορούν να προστεθούν και οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, καθώς επίσης και η σκηνοθεσία. Η κάθε ιστορία παρουσιάζεται με έναν τρόπο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή και δεν τον κάνει να βαριέται παρά τη μεγάλη διάρκεια του κάθε επεισοδίου.
*Η πρώτη σεζόν της σειράς αποτελείται συνολικά από 5 επεισόδια, διάρκειας 60 λεπτών το καθένα. Τα 3 πρώτα βασίζονται στο πρώτο βιβλίο, "Το κάλεσμα του κούκου", και τα υπόλοιπα 2 στο δεύτερο βιβλίο, "Ο μεταξοσκώληκας".
*Έχει ανανεωθεί και για δεύτερη σεζόν, η οποία θα βασιστεί στο τρίτο βιβλίο, "Η σοδειά του κακού". Αναμένεται να προβληθεί το 2018.
*Τα βιβλία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός: https://www.psichogios.gr/site/Books/Series/93/ypotheseis-toy-ntetektiv-kormoran-straik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...