Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Atypical

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Ο δεκαοχτάχρονος Σαμ (Keir Gilchrist), όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, βρίσκεται σε μια φάση αναζήτησης της αγάπης και της ανεξαρτησίας. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει μία μορφή αυτισμού. Η σειρά μας παρουσιάζει τη ζωή του Σαμ σε αυτή τη φάση αναζήτησης, καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η οικογένειά του την συγκεκριμένη κατάσταση.


Το Atypical (Netflix) αποτελεί μία δραματική τηλεοπτική σειρά. Μας παρουσιάζει τη ζωή του δεκαοχτάχρονου Σαμ και της οικογένειάς του, παντρεύοντας το δράμα με την κωμωδία. Υπάρχουν σκηνές που δείχνουν τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα με παιδί με αυτισμό, αλλά δεν λείπουν και αυτές που προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα στον θεατή. Ο Keir Gilchrist υποδύεται πολύ καλά τον ρόλο του. Ακόμη, και σε απαιτητικές σκηνές, κατά τις οποίες καλείται να υποδυθεί ένα ξέσπασμα ή μία κρίση του Σαμ, είναι αρκετά πειστικός. Η σειρά εστιάζει επίσης στην υπερπροστατευτική μητέρα (Jennifer Jason Leigh), η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί αυτήν τη νέα κατάσταση με έναν δικό της τρόπο, καθώς και στον πατέρα (Michael Rapaport) που κάνει προσπάθεια να αναπτύξει μία καλύτερη σχέση με τον γιο του. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην αδερφή (Brigette Lundy-Paine) του Σαμ, η οποία, αν και μικρότερη σε ηλικία, στηρίζει και βοηθά τον αδερφό της. Είναι ικανή να βάλει τα δικά της όνειρα στην άκρη, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στον Σαμ.
Γενικά η σειρά θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ιδιαιτερότητα του Σαμ δεν του στερεί την επιθυμία για έρωτα και αγάπη, μία επιθυμία που μοιράζονται όλα τα παιδιά στη συγκεκριμένη ηλικία. Επιπλέον, ένας από τους στόχους της σειράς είναι να καταρρίψει τα ταμπού σχετικά με τον αυτισμό και να ευαισθητοποιήσει τους θεατές. 
Το Atypical είναι μία τηλεοπτική σειρά που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί μία καλή επιλογή και για έναν ενήλικα. Τα μικρής διάρκειας επεισόδια (30 λεπτά) ψυχαγωγούν τον θεατή και η ισορροπία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία δημιουργεί ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα.
** Η πρώτη σεζόν της σειράς αποτελείται από 8 επεισόδια.
** Η σειρά έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...