Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Me Before You (Πριν Έρθεις Εσύ, 2016)

Me Before You (Πριν Έρθεις Εσύ, 2016) 

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Στη νέα της δουλειά, η 26χρονη Λουίζα αναλαμβάνει τη φροντίδα του νεαρού Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου τραπεζίτη, που ύστερα από ένα ατύχημα, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Η ιδιόρρυθμη και πληθωρική Λου καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κινήσει ξανά το ενδιαφέρον του Γουίλ, ο οποίος φαίνεται να έχει παραιτηθεί από τη ζωή.

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Jojo Moyes, η εν λόγω ταινία κατατάσσεται στην κατηγορία του ρομαντικού δράματος. Ωστόσο, είναι περισσότερο ευδιάκριτη μία κλίση προς το ρομάντζο, παρά προς στο δραματικό κομμάτι, ενώ ψήγματα βρετανικού χιούμορ προσθέτουν στο έργο στοιχεία κομεντί. Ως προς την επιλογή του καστ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημιουργών να καταλήξουν σε φρέσκα κι ελκυστικά πρόσωπα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, π.χ. στην Emilia Clarke, κοινώς Καλίσι από τη σειρά Game of Thrones, δεν μπορούμε να πούμε πως οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί μας συγκίνησαν ιδιαίτερα, με τις ερμηνείες τους να μοιάζουν απλώς διεκπεραιωτικές.
Σε ό,τι αφορά το σενάριο, πρόκειται για μία ακόμα ιστορία αγάπης γεμάτη στερεοτυπικές ατάκες και καταστάσεις, όπως π.χ. το ταξικό κλισέ της Σταχτοπούτας, όπου η φτωχή επαρχιώτισσα ερωτεύεται τον πλούσιο πρίγκηπα. Παρόλο που η ταινία κυλάει σχετικά ευχάριστα, θα λέγαμε πως εξελίσσεται υπερβολικά ομαλά για τα γούστα μας, χωρίς εκπλήξεις, ανατροπές, εντάσεις ή και τις συναισθηματικές φορτίσεις που όφειλε να έχει ένα έργο που χαρακτηρίζεται, εν μέρει τουλάχιστον, ως δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...