Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

The Boy (2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Μια νεαρή Αμερικανίδα προσλαμβάνεται από ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ως νταντά του οκτάχρονου γιου τους, Μπραμς. Η νταντά γρήγορα διαπιστώνει πως καλείται να φροντίσει μια πορσελάνινη κούκλα σε φυσικό μέγεθος, αμελώντας πολλά από τα καθήκοντα που αφορούν τη ρουτίνα του παιδιού. Ορισμένες ενδείξεις, ωστόσο, την κάνουν να αναρωτιέται -μαζί της κι εμείς- μήπως η κούκλα είναι όντως ζωντανή!
Πρόκειται για ακόμα ένα θρίλερ όπου πρωταγωνιστεί μια πορσελάνινη κούκλα. Στην αρχή, η ταινία τείνει να είναι διασκεδαστική, προκαλώντας περισσότερο γέλιο παρά τρόμο. Η νταντά φαίνεται να υποτιμά την όλη κατάσταση, ενώ η υπερβολική αδιαφορία με την οποία την αντιμετωπίζει προοικονομεί την αντίδραση της κούκλας, με τις πρώτες σταγόνες τρόμου να κάνουν την εμφάνισή τους. Η νεαρή γυναίκα σύντομα συμμορφώνεται με τους κανόνες για τη φροντίδα του Μπραμς, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη σχέση με την εν λόγω κούκλα. Καθώς το έργο οδηγείται στο σχετικά ανατρεπτικό του τέλος, η υπόθεση τείνει να γίνει κατά κάποιο τρόπο δραματική, χωρίς να της λείπει η απαραίτητη ένταση. Ωστόσο, για το κοινό που έχει επιλέξει να δει μια ταινία που χαρακτηρίζεται ως θρίλερ ή τρόμου, κρίνουμε πως το The Boy στερείται άνάλογων σκηνών που θα προκαλέσουν και τα αντίστοιχα συναισθήματα.
 https://www.youtube.com/watch?v=XGbB9UQ6r1g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...