Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Dirty Grandpa (Άτακτος Παππούς, 2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Παραμονές του γάμου του, ο Jason (Zac Efron) συνοδεύει τον αντισυμβατικό και ασυγκράτητο παππού του (Robert De Niro) σε ένα ταξίδι με προορισμό τη Florida.  
Το Dirty Grandpa είναι μία κωμωδία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυτό που περιγράφει και ο τίτλος της: dirty! Ο De Niro, ως νεανίζων παππούς, λαμβάνει μέρος σε εξευτελιστικά φτηνές σκηνές, ενώ ο Efron, στην προσπάθειά του να αναιρέσει την εικόνα του ατσαλάκωτου ομορφούλη, μοιάζει αξιολύπητα χαζός! Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει πλέον κωμωδία αμερικανικής παραγωγής που να μην περιλαμβάνει αποκλειστικά ατάκες με σεξουαλικά υπονοούμενα, καθώς και εικόνες ξέφρενης διασκέδασης με γυναίκες, αλκοόλ και κάθε είδους εξαρτησιογόνες ουσίες. Στη συγκεκριμένη ταινία, κάθε προσπάθεια ανάδειξης της σχέσης παππού-εγγονού ή ενός σοβαρού διαλόγου ανάμεσά τους, βουλιάζει μέσα σε ένα χείμαρρο από τέτοιου είδους αναφορές, πράγμα που καθιστά το έργο ανάξιο θέασης. Για να το θέσουμε αλλιώς, ούτε η παρουσία ημίγυμνων γυναικών, ούτε το καλογυμνασμένο σώμα του Efron δεν πρέπει να αποτελέσει, σε καμία περίπτωση, κίνητρο για να δείτε αυτήν την ταινία! 
Κι επειδή πάντα ψάχνουμε και το θετικό μήνυμα που ίσως φέρει μία ταινία, ανεξαρτήτως ποιότητας, δεν μπορούμε να μη θαυμάσουμε την ακόρεστη όρεξη του παππού -συνεπώς και οποιουδήποτε ηλικιωμένου- για μια ζωή γεμάτη περιπέτεια (ασχέτως αν ο συγκεκριμένος ρέπει για ακόμα μια φορά προς την υπερβολή!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...