Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Κριτική: Deadpool (2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Η ταινία βασίζεται στον ομώνυμο ήρωα της Marvel Comics και μας αφηγείται την ιστορία του Wade Wilson, ενός πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν δολοφόνο επί πληρωμή, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με καρκίνο τελικού σταδίου. Προκειμένου να θεραπευτεί, ο Wade συμμετέχει σε ένα μη εγκεκριμένο πείραμα και αποκτά, μεταξύ άλλων, την ικανότητα της ταχύτατης αυτοΐασης. Ωστόσο, επειδή το εν λόγω πείραμα δεν ήταν απόλυτα επιτυχές, ο Wade, ως Deadpool πλέον, αποφασίζει να κυνηγήσει αυτόν που του κατέστρεψε τη ζωή.
Παρωδιακός, γκαφατζής, είρωνας, αντισυμβατικός, είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στον Deadpool. Η ταινία καταφέρνει να αναδείξει αυτήν την αντι-ηρωική προσωπικότητα του πρωταγωνιστή, σε σημείο που το ιδιαίτερο χιούμορ του και οι κωμικές σκηνές να επισκιάζουν τα στοιχεία της δράσης και της περιπέτειας. Επίσης, παρ' όλο που κατανοούμε την πρόθεση των δημιουργών να προβάλουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα του ήρωα, μάλλον δε θα μας έλειπαν και τόσο οι αναφορές στη ρομαντική ζωή του Deadpool. 
Ως προς τη σκηνοθεσία, υπάρχουν στιγμές που η αμεσότητα είναι τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να νοιώθουμε πως ο ίδιος ο Deadpool μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, πράγμα κατά κάποιο τρόπο διασκεδαστικό! Αυτό που ίσως κουράζει είναι οι πολλές ασυνεχείς και απότομες χωρο-χρονικές εναλλαγές, που ενδεχομένως μπερδέψουν και το κοινό.
Με λίγα λόγια, το Deadpool μας άφησε την αίσθηση μιας καλής κωμικής ταινίας, όμως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν όντως αυτός ήταν ο προορισμός της! Μας έλειψαν, λοιπόν, οι σκηνές δράσης με αρχή, μέση και τέλος, καθώς και μια πιο περιπετειώδης πλοκή, όπως αρμόζει σε ανάλογες ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...