Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Νέες Κυκλοφορίες Στους Κινηματογράφους (Κυκλοφορούν 18/02/2016))

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Μια Αγκαλιά Στην Άκρη Του Κόσμου (UN+UNE)

 

Περίληψη: Μια ρομαντική κωμωδία που ταξιδεύει στην εξωτική Ινδία για να διηγηθεί την ιστορία ενός άνδρα που δεν δίνει δεκάρα για τίποτα πέρα από τη δουλειά του – μέχρι που γνωρίζει μια γυναίκα. Ο Αντουάν θυμίζει τους ήρωες των ταινιών, για τις οποίες γράφει μουσική. Είναι χαριτωμένος, είναι επιτυχημένος και περνά τη ζωή του με χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση. Όταν φεύγει για την Ινδία για να δουλέψει σε μια πολύ πρωτότυπη εκδοχή του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", συναντά την Άννα, μία γυναίκα που δεν του μοιάζει σε τίποτα, αλλά τον ελκύει περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες που έχει γνωρίσει. Μαζί, θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια.
Σκηνοθεσία: Claude Lelouch
Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Elsa Zylberstein, Christopher Lambert
Τρέιλερ: https://youtu.be/zVFGKcR0ckk  

Deadpool

 

Περίληψη: Βασισμένο στον πιο αντισυμβατικό αντι-ήρωα των Marvel Comics, το «Deadpool» αφηγείται την ιστορία του Ουέιντ Ουίλσον, ενός πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρου, ο οποίος, μετά από ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα που του δίνει την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα, υιοθετεί το alter ego Deadpool. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, ο Deadpool κυνηγά τον άνδρα που σχεδόν κατέστρεψε τη ζωή του.
Σκηνοθεσία: Tim Miller
Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller

Σουφραζέτες (Suffragette)

 

Περίληψη: Η ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα. Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο, ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα-τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τις ζωές τους. Η Μοντ είναι μία από αυτές. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά είναι ταυτόχρονα συγκινητικός και θα εμπνεύσει πολλές γενιές γυναικών στην πορεία του.
Σκηνοθεσία: Sarah Gavron
Πρωταγωνιστούν: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter
Τρέιλερ: https://youtu.be/zafrFkQkmIM


Χαίρε, Καίσαρα! (Hail, Caesar!)

 

Περίληψη: Η νέα ταινία των, βραβευμένων τέσσερις φορές με Όσκαρ, αδερφών Κοέν είναι μια καυστική κωμωδία, μια σάτιρα των χολιγουντιανών ηθών της δεκαετίας του '50. Έτσι, στην ταινία, παρακολουθούμε μια ημέρα στη ζωή και το έργο του Έντι Μάνιξ, που μεσουρανούσε την εποχή εκείνη στο Χόλιγουντ ως "fixer", δηλαδή ως ο άνθρωπος που "καθάριζε" τα σκάνδαλα των σταρς, φροντίζοντας να μένουν τα άπλυτά τους μακριά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η απαγωγή του διάσημου πρωταγωνιστή της ρωμαϊκής περιπέτειας εποχής "Hail Caesar!" από τα γυρίσματά της, θα αναγκάσει τον Έντι να ζοριστεί για να βρει την άκρη του νήματος της υπόθεσης, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει και για το δικό του επαγγελματικό μέλλον.
Σκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen (και σενάριο)
Πρωταγωνιστούν: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich

Anomalisa

 

Περίληψη: Ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και σεβαστός συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», είναι ένας άνδρας βαλτωμένος στην πεζή καθημερινότητά του. Ταξιδεύοντας στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σε ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ φτάνει στο ξενοδοχείο Fregoli και συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που ίσως είναι η αγάπη της ζωής του.
Σκηνοθεσία: Duke Johnson, Charlie Kaufman
Πρωταγωνιστούν: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...